Play Chess

Als je bent aangemeld ontvang je een gratis lidmaatschap voor schaken in onze beveiligde zone op PlayChess. Ieder kind krijgt een eigen gebruikersnaam bestaande uit een afkorting van de school en een nummer. Er worden geen namen van kinderen gevraagd en vastgelegd. Bijvoorbeeld de tiende speler van OBS Het Palet is bijvoorbeeld Palet10. Ieder kind krijgt van de schoolschaakleraar of van de leerkracht ook een eigen wachtwoord. De schoolschaakleraar of de leerkracht krijgt een eigen gebruikersnaam en een wachtwoord. Alleen de school beschikt over deze informatie.

De kinderen krijgen de status van een pion op PlayChess en kunnen geen berichten naar andere kinderen sturen en ook niet ontvangen. Dit heeft ook te maken met de beveiliging van de vrije zone. Zij kunnen alleen schaken in de vrije beveiligde zone tegen andere kinderen uit de hele wereld. De schoolschaakleraar of leerkracht heeft de status van een loper en kan berichten sturen en ontvangen.

Kinderen en de schoolschaakleraar of leerkracht kunnen geen gebruik maken van andere faciliteiten van PlayChess. Het lidmaatschap is geldig tot en met  juli 2018.

Als de school is geregistreerd krijgen ze een link naar de website  waarop de kinderen kunnen schaken. Als er problemen zijn mail dan (in het Engels)  naar: support@yes2chess.org