Ouders

Wat is Yes2Chess?

Yes2Chess is een online schoolschaakgemeenschap waar basisschoolkinderen tegen elkaar kunnen schaken. Kinderen moeten door hun school worden aangemeld door een schaakleraar of een leerkracht. De school krijgt voor ieder kind een gebruikersnaam en een wachtwoord waarmee de kinderenĀ  online kunnen schaken. Het is gratis voor de basisschoolkinderen en zij kunnen op ieder moment van de dag schaken in een veilige omgeving.

Heeft dit voordelen voor mijn kind?

Yes2Chess biedt veel voordelen. In de eerste plaats biedt Yes2Chess een veilige plek waar uw kind vaardigheden kan leren en oefenen zoals strategisch en kritisch denken, nieuwe vrienden kan maken en vooral met veel plezier kan schaken. Uit studies is gebleken dat kinderen die schaken en schaken leren op de basisschool vaardigheden ontwikkelen die heel hun leven van pas kunnen komen en zodoende de bouwstenen vormen voor een succesvolle toekomst. Het lidmaatschap stelt de kinderen in staat gratis online te schaken tot en metĀ  juli 2018.

De school van mijn kind doet nog niet mee met Yes2Chess. Kan mijn kind toch meedoen?

Yes2Chess is er voor alle basisschoolkinderen. Als u wilt dat uw kind ook mee kan doen informeer dan uw school dat zij zich kunnen aanmelden. Iedere basisschool in Nederland mag maximaal 100 kinderen opgeven. Er zijn geen kosten aan verbonden. Zie ook onder Vragen? (Veel gestelde vragen.)